Bejelentkezés

Jelszóemlékeztető »»» Regisztráció »»»
RegRejtvény

Ha először fejtesz itt skandináv keresztrejtvényt, feltétlenül olvasd el a súgót, itt minden fontos információt megtalálsz a kezeléssel kapcsolatban. Ha később van szükséged rá, a rejtvény alatt található Súgó feliratra kattinva is behozhatod. Ha kérdésed, észrevételed van itt üzenthetsz nekünk.

Aktiváláshoz kattints a rejtvény egyik, üres négyzetébe!

Ha nem működik az új verzió és szeretnéd visszakapcsolni a régit, itt válthatsz vissza a régi, ablakos verzióra

Cím:
Spanyol lépcső Rómában
Típus:
Skandináv keresztrejtvény
Ismertető:
Rómának nagyon sok különleges atmoszférájú tere és szökőkútja van. Ezek közül is kiemelkedően érdekes a Spanyol Lépcső, amelyik a híres Piazza di Spagna-t köti össze a domb tetején magasló Trinita dei Monti templommal. Ez Európa leghosszabb és legszélesebb kültéri lépcsősora: 138 lépcsőfokból áll.
Egyedülálló várostervezési megoldás a lépcsők két oldalán található épületsorok perspektivikus (összetartó) elhelyezése is, ami a lépcsők melletti virágsorokkal együtt megkapó és felejthetetlen élményt jelent az odalátogató turistáknak, különösen, ha az a májusban kezdődő virágözön idején történik. Mindenképp érdemes felmenni a lépcsők tetejére, ahonnan lefelé is csodálatos látványban lehet részünk és jól láthatjuk a téren elhelyezett szökőkutat is: a Gianlorenzo Bernini által alkotott Fontana di Barcacciát. Mivel a kutat tápláló Acqua Vergine vezeték vizének nyomása nem volt elég magas, ezért egy különleges kiképzésű megoldás született.
A rejtvény megfejtéséből kiderül, mit ábrázol a szökőkút. (bg)
Megfejtés: