Bejelentkezés

Jelszóemlékeztető »»» Regisztráció »»»
RegRejtvény

Ha először fejtesz itt skandináv keresztrejtvényt, feltétlenül olvasd el a súgót, itt minden fontos információt megtalálsz a kezeléssel kapcsolatban. Ha később van szükséged rá, a rejtvény alatt található Súgó feliratra kattinva is behozhatod. Ha kérdésed, észrevételed van itt üzenthetsz nekünk.

Aktiváláshoz kattints a rejtvény egyik, üres négyzetébe!

Ha nem működik az új verzió és szeretnéd visszakapcsolni a régit, itt válthatsz vissza a régi, ablakos verzióra

Cím:
Gyógyhatású növények - TINTA Könyvkiadó
Típus:
Skandináv keresztrejtvény
Ismertető:
A Gyógyhatású növények című kötetben a szerző 250 növényt ismertet ábécérendben. Megtalálhatók közöttük a legismertebbek, például a hársfa, kamilla, zsurló, és az olyan ritkábban emlegetettek is, mint a hérics, longán, pekándió. A szócikk élén a növénynév köznyelvi alakja áll. Ezután a korábbi évszázadokban leírt és ma fellelhető magyar nyelvi adatok következnek, feltüntetve a növénynév első megjelenésének idejét a magyar írásbeliségben. Megemlítésre kerül, hogy a növénynév mely nyelvemlékekben, fontosabb szótárakban, herbáriumokban, orvosbotanikai művekben található meg és ott miképp jellemzik a növényt.
A 13. században élt Llewelyn, Glamorgan hercege, aki rendszeresen itta teáját, 108 éves korában halt meg. Sydenhami John Hussey pedig 116 évet élt meg, miután 50 éven át reggelenként szintén ezt a teát itta mézzel ízesítve.
A rejtvényből kiderül, miből készítették teájukat, a megfejtés a növény magyar és latin neve.
Rácz János: Gyógyhatású növények 250 gyógynövény leírása, nevének magyarázata és gyógyhatásának ismertetése
Megfejtés: