Bejelentkezés

Jelszóemlékeztető »»» Regisztráció »»»
RegRejtvény

Ha először fejtesz itt szókereső rejtvényt, feltétlenül olvasd el a súgót, itt minden fontos információt megtalálsz a kezeléssel kapcsolatban. Ha később van szükséged rá, a rejtvény alatt található Súgó feliratra kattinva is behozhatod. Ha kérdésed, észrevételed van itt üzenthetsz nekünk.

Aktiváláshoz kattints a rejtvény egyik, üres négyzetébe!

Cím:
Cseresznyevirágzás Japánban
Típus:
Szókereső
Ismertető:
Japánban már a 700-as évek óta minden esztendőben megünneplik egy fa virágzását. A cseresznyevirág - Japán egyik nemzeti jelvénye - kettős jelentésű szimbólum. Pozitív értelmezése szerint szerencsét hoz, megújulást, szépséget láthatunk benne, de a rövid ideig tartó virágzása miatt a gyors elmúlásra is utal. A cseresznyefa virágzása március végétől május elejéig tart Japánban, amikor először ezeket a díszfákat, majd az utcákat borítja el ez a hófehér, vagy halvány rózsaszín sziromtenger. Az ünnep különleges lelki élményt nyújt azáltal, hogy az emberek lefekszenek egy pokrócra a parkokban, vagy kiülnek a padokra és egyszerűen csak szemlélik a természet csodálatos kibomlását. A megújulás-elmúlás látványa ráirányítja a lelki szemeiket saját maguk létének megtapasztalására.
Egy speciális adalék a fentiekhez, hogy a cseresznyevirág japán nevét kapta egy olasz cég levegőtisztító-nedves porszívó gépe is, amit a 1990-es években Magyarországon is forgalmaztak.
Ha sikerül minden szót kihúznod a rejtvényábrában, a megmaradt betűket összeolvasva kiderül, hogy mi a japán neve a cseresznyevirágnak (a rejtvény felső részében) és az ünnepnek (a rejtvény alsó részében). A sorok száma páratlan, így azt is eláruljuk, hogy a középső sorban nem marad érintetlen betű. (bg)
 1. ADALÉK
 2. BORÍT
 3. CÉG
 4. ELEJE
 5. ELŐSZÖR
 6. ESZTENDŐ
 7. GÉP
 8. GYORS
 9. HALVÁNY
 10. JAPÁN
 11. JELVÉNY
 12. LÉT
 13. LÁTVÁNY
 14. MÁJUS
 15. MÁRCIUS
 16. NEDVES
 17. NEMZETI
 18. OLASZ
 19. PARK
 20. POZITÍV
 21. RÖVID
 22. SAJÁT
 23. SZÉPSÉG
 24. SZERENCSE
 25. TARTÓ
 26. UTCA
 27. ÜNNEP
Megfejtés: