Bejelentkezés

Jelszóemlékeztető »»» Regisztráció »»»
RegRejtvény

Ha először fejtesz itt skandináv keresztrejtvényt, feltétlenül olvasd el a súgót, itt minden fontos információt megtalálsz a kezeléssel kapcsolatban. Ha később van szükséged rá, a rejtvény alatt található Súgó feliratra kattinva is behozhatod. Ha kérdésed, észrevételed van itt üzenthetsz nekünk.

Aktiváláshoz kattints a rejtvény egyik, üres négyzetébe!

Ha nem működik az új verzió és szeretnéd visszakapcsolni a régit, itt válthatsz vissza a régi, ablakos verzióra

Cím:
Anya-nyelv-kincs - TINTA Könyvkiadó
Típus:
Skandináv keresztrejtvény
Ismertető:
Tudja, hogy kik viselték a kordát? Hány ember látta a mo­nosz­kópot? Milyen fegyver volt a dzsida? Honnan ered a higany szó? Gondolta volna, hogy a lukna egy régi gabonamérték? A TINTA Könyvkiadó Anya - nyelv - kincs című feladatgyűjteményéből nyelvünk nyelvjárási és régi szavai mellett számos tudományterület kifejezéseit megismerheti.
A kötet kérdéssorai között vannak egészen könnyen megválaszolhatók, és vannak nehezebben megfejthető nyelvi feladványok. Némelyek esetében a jó válasz megadásához némi nyelvbúvárkodásra is szükség van.
A kötetet lapozgató, olvasgató fiataloknak játékos módon fejlődik a szövegértése, kialakul a nyelvi összpontosítás készsége, erősödik a nyelvi kompetenciája.
Az Anya – nyelv – kincs című rejtvénykönyv 44 totósorának 616 kérdése azt a célt szolgálja, hogy felhívja a figyelmet a magyar nyelv sok-sok rejtett értékére.
A rejtvény megfejtéséből megtudhatjuk, hogy mit jelent ez a régi szavunk: rez.
Anya - nyelv - kincs
Megfejtés: