Bejelentkezés

Jelszóemlékeztető »»» Regisztráció »»»
RegRejtvény

Ha először fejtesz itt skandináv keresztrejtvényt, feltétlenül olvasd el a súgót, itt minden fontos információt megtalálsz a kezeléssel kapcsolatban. Ha később van szükséged rá, a rejtvény alatt található Súgó feliratra kattinva is behozhatod. Ha kérdésed, észrevételed van itt üzenthetsz nekünk.

Aktiváláshoz kattints a rejtvény egyik, üres négyzetébe!

Ha nem működik az új verzió és szeretnéd visszakapcsolni a régit, itt válthatsz vissza a régi, ablakos verzióra

Cím:
Al Capone
Típus:
Skandináv keresztrejtvény
Ismertető:
Alphonse Gabriel Capone, avagy közismert nevén Al Capone amerikai gengszter volt a 20. század első felében. Az amerikai egyesült államokbeli szesztilalmat kihasználva építette fel bűnszervezetét.
Az 1920-tól tizenhárom éven át tartó időszak első tíz évében a (helyi) rendőrséggel is jó kapcsolatot ápolt és a médiában is gyakran szerepelt, na nem mint bűnöző, hanem mint közéleti üzletember. Capone talán az első, aki nem a háttérből próbálta irányítani a szervezetét, hanem kereste a kapcsolatot a sajtóval és a felső tízezerrel is.
1929. február 14-én kegyetlenül leszámolt a konkurens bandával és bár a barbár módszer rá illett, se gyilkosságért, se alkoholcsempészetért, se bűnszervezet működtetéséért nem ítélték el sosem.
1930-ban egy évet kapott tiltott fegyverszállításért, később a bíróság megsértéséért hat hónapot, majd jött egy 11 éves börtönbüntetés, a rejtvény megfejtéséből kiderül, miért.
A hírhedt Alcatrazi börtönben is ült, szabadulása után sose lett belőle újra maffiafőnök.
Megfejtés: