Bejelentkezés

Jelszóemlékeztető »»» Regisztráció »»»
RegRejtvény

Ha először fejtesz itt skandináv keresztrejtvényt, feltétlenül olvasd el a súgót, itt minden fontos információt megtalálsz a kezeléssel kapcsolatban. Ha később van szükséged rá, a rejtvény alatt található Súgó feliratra kattinva is behozhatod. Ha kérdésed, észrevételed van itt üzenthetsz nekünk.

Aktiváláshoz kattints a rejtvény egyik, üres négyzetébe!

Te most a régi verziót használod, átváltás az új, teljes nézetes verzióra

Cím:
A teázás története és a teák fajtái
Típus:
Skandináv keresztrejtvény
Ismertető:
A teázás – sok más népi hagyományhoz hasonlóan – már jóval a Krisztus születése előtt ismert volt, de természetesen ott alakulhatott ki, ahol a teakészítéshez megfelelő cserjék megteremtek, így hagyományosan a Távol-Keletet tekintik a szülőhazájának.
Sokféle legenda szól arról, hogyan jöttek rá az emberek a teakészítés módjára és örömeire, hogyan alakultak ki a ma is ismert teázási szokások. A legvalószínűbb – és történelmileg is alátámasztható - változat egy bizonyos Sen Nung nevű kínai császár nevéhez fűződik, aki i.e. 2737-ben fedezte fel a teát, amikor forró ivóvízébe egy utazása során véletlenül egy vad teacserje levelei hullottak. A végeredmény egy illatos, ízletes, sárgás-barna folyadék lett, amit a császár megízlelt, és azonnal érezte, illetve meg is kedvelte frissítő hatását. Az európai kontinensen való elterjedésének több állomása is volt, az első utalás már a i. sz. 800-as évekre tehető, de csak az 1500-as évek során ismerkedtek meg a portugál felfedezők a japán teakészítés hagyományaival és az első hivatalos teaszállítmány 1610-ben érkezett meg Európába. A teákat hat csoportba oszthatjuk a tealevelek különböző kémiai fermentációs eljárásokkal történő feldolgozása alapján.
Miért egészségesebb a zöld tea a fekete teánál? (bg)
Megfejtés: