Bejelentkezés

Jelszóemlékeztető »»» Regisztráció »»»
RegRejtvény

Ha először fejtesz itt skandináv keresztrejtvényt, feltétlenül olvasd el a súgót, itt minden fontos információt megtalálsz a kezeléssel kapcsolatban. Ha később van szükséged rá, a rejtvény alatt található Súgó feliratra kattinva is behozhatod. Ha kérdésed, észrevételed van itt üzenthetsz nekünk.

Aktiváláshoz kattints a rejtvény egyik, üres négyzetébe!

Ha nem működik az új verzió és szeretnéd visszakapcsolni a régit, itt válthatsz vissza a régi, ablakos verzióra

Cím:
A humor és a vicc
Típus:
Skandináv keresztrejtvény
Ismertető:
A humor az egyik legtalányosabb emberi képesség, nagyon sokunkban ösztönszerűen megvan, mások pedig képtelenek humorosan viselkedni, a vicc a gondolataikból is hiányzik. A humoros emberek sokszor még a saját vicceiken is nevetnek, a „humortalanok” még a másik embertől elhangzó vicc értelmét sem mindig fogják fel.
Bár sokan szoros összefüggést látnak az intelligencia és a humorérzék között, azért ez nem egyértelmű. A humorérzék elsősorban a derűs, jó hangulatú emberek jellemvonása, az ember testi és szellemi jóllétének egyik fontos jele. A humor stresszoldó hatása is ismeretes és nagyon hasznos eszköz lehet a stresszforrások kezelésében. Siegmund Freud osztrák pszichiáter különítette el egymástól a víccet és a humort megállapítva, hogy a vicc más ember felé irányul, a humor pedig saját magunk felé: „A vicchez és a komikumhoz képest a humorban nem csak valami felszabadító, hanem nagyszerű és felemelő dolog is van, amely vonásokat nem találjuk meg az intellektuális tevékenységből adódó örömnyereség másik két fajtájánál”
A humor szó a latin nyelvből ered, jelentését az 1. megfejtésben találjuk meg. A második megfejtés pedig korunk leghumorosabb magyar mesemondóját rejti. (bg)
Megfejtés: