Bejelentkezés

Jelszóemlékeztető »»» Regisztráció »»»
RegRejtvény

Ha először fejtesz itt skandináv keresztrejtvényt, feltétlenül olvasd el a súgót, itt minden fontos információt megtalálsz a kezeléssel kapcsolatban. Ha később van szükséged rá, a rejtvény alatt található Súgó feliratra kattinva is behozhatod. Ha kérdésed, észrevételed van itt üzenthetsz nekünk.

Aktiváláshoz kattints a rejtvény egyik, üres négyzetébe!

Te most a régi verziót használod, átváltás az új, teljes nézetes verzióra

Cím:
A dzsungel könyve
Típus:
Skandináv keresztrejtvény
Ismertető:
Ki ne ismerné Rudyard Kipling világhírű meseregényét: A dzsungel könyvét. Generációk nőttek fel ezen a csodálatos világot elénk táró történet-folyamon, és a belőle készült film is a klasszikusok közé került.
Ha jól belegondolunk, az egész történet szimbolikus jelentőségű, az emberi tulajdonságokkal felruházott állatok és Maugli, a vadonban felnővő embergyerek története igazából az emberi világnak szóló üzenet: vannak törvények, amiket mindenkinek be kell tartania ahhoz, hogy ő és mások is életben maradjanak. Bár az állatok: Farkas apó és anyó; Akela, a Ridegfarkas vagy Bagira, a Fekete Párduc csodálkozva veszik észre a dzsungelben a meztelenül odakerülő embergyereket (ahogy ők mondják a Békát), annak ellenére, hogy tudnak az emberek világáról, mégis harc indul el érte, hogy egyesek ne öljék meg, hanem melyik állatcsoport nevelje fel. Teszik ezt azért, mert tudják, hogy ha felnő, ő fog vadászni Sir Kánra, úgy ahogy ő vadászott rá.
A Dzsungel Törvénye, amelynek egyetlen parancsa sem ok nélkül való, minden vadállatnak megtiltja, hogy embert egyék, kivéve, ha azért öli meg, hogy gyermekeit megtanítsa az ölés mesterségére. De akkor is a maga csapatának vagy törzsének vadászterületén kívül kell rá vadásznia. Igazi oka pedig ennek a tilalomnak az, hogy az emberölés után, előbb vagy utóbb, fehér emberek jönnek elefántháton puskával és száz meg száz barna ember gongokkal, rakétákkal, fáklyákkal: „Aki embert eszik, megrühösödik, és kihull a foga.”
A Dzsungel Éji Dala utolsó sorát találhatjuk meg a megfejtésben. (bg)
Megfejtés: