Rejtvény

Ha először fejtesz itt szókereső rejtvényt, feltétlenül olvasd el a súgót, itt minden fontos információt megtalálsz a kezeléssel kapcsolatban. Ha később van szükséged rá, a rejtvény alatt található Súgó feliratra kattinva is behozhatod. Ha kérdésed, észrevételed van itt üzenthetsz nekünk.

Aktiváláshoz kattints a rejtvény egyik, üres négyzetébe!

Cím:
Keresd a szót - Régi szavak szótára - TINTA Könyvkiadó
Típus:
Szókereső
Ismertető:
A társadalom, a technika fejlődésével, a mindennapi élet változásával bizonyos tevékenységek megszűnnek, egyes tárgyak használata háttérbe szorul vagy teljesen megszűnik. Így a hozzájuk tartozó szavak feledésbe merülnek, majd kiesnek a nyelvhasználatból. Ezért egy idő után a beszélők számára idegenül csengenek és teljesen ismeretlenné válnak.

A Régi szavak szótára azokat a szavakat leltározza, melyek a magyar nyelv életében a korábbi évszázadokban többnyire széles körben használatosak voltak, de mára már ismeretlenül csengenek a magyar anyanyelvűek nagy többsége számára.

Egy ilyen régi szót rejtettünk el a rejtvényben, amelyet megkapsz, ha az összes kiemelt szót megkeresed és megjelölöd az alábbi rejtvényben. A le nem húzott betűkből (fentről-lefelé, balról-jobbra) egy vörös színű drágakövet kapsz megfejtésül.
 1. BESZÉLŐK
 2. BIZONYOS
 3. CSENGENEK
 4. EGY
 5. EZÉRT
 6. ÉLET
 7. FEJLŐDÉSÉVEL
 8. ISMERETLENNÉ
 9. ÍGY
 10. KIESNEK
 11. MAJD
 12. SZAVAK
 13. SZORUL
 14. TARTOZÓ
 15. TÁRGYAK
 16. TÁRSADALOM
 17. UTÁN
 18. VAGY
Régi szavak szótára - TINTA Könyvkiadó
Megfejtés: